Frygten for fyring og stress på arbejdet øger risikoen for astma.

Stress på jobbet øger risikoen for astma

 

Frygten for at miste jobbet kan øge risikoen for at udvikle astma.

Det viser en ny tysk undersøgelse, der har omfattet mere end 7.000 beskæftigede voksne mellem 2009 og 2011, hvor den økonomiske afmatning stod bøjet i neon.

I undersøgelsen, der omfattede både mænd og kvinder, blev deltagerne spurgt, om de havde en respiratorisk lidelse og også om, hvorvidt de troede, de ville miste deres job inden for to år.

Forskerne bemærkede, at for hver 25 pct. deltagernes stress-niveau voksede, steg risikoen for at få astma med 24 pct. Risikoen for astma steg til 60 pct. blandt dem, der troede, det var meget sandsynligt, at de ville miste deres job.

De deltagere, der troede, at der var en stor sandsynlighed for at miste deres job inden for to år, havde en tendens til at være yngre, mindre uddannede, og ugifte, og de havde en lavere månedlig indkomst end dem, der følte, at udsigten til at blive arbejdsløs var lav eller ikke-eksisterende.

Selv om undersøgelsen ikke beviser, at job-relateret stress forårsager astma, så bemærkede forskerne, at deres resultater er i overensstemmelse med andre undersøgelser, der tyder på, at arbejdsrelateret stress kan være en risikofaktor for udvikling af astma blandt voksne.

Undersøgelsen er offentliggjort i Journal of Epidemiology & Community Health.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?