Desværre skal man nok gå langt for at finde menukort med oplysninger om hvor meget motion en ret kræver.

Her er menukortet, der holder dig slank

 

Noget tyder på, at menukort burde indeholde informationer om, hvor mange kilometer man skal løbe for at forbrænde de forskellige retter.

Et hold forskere satte sig for at undersøge, om det gavner, at der på menukortet står, hvor meget man skal træne for at forbrænde de kalorier, som de forskellige retter repræsenterer.

Undersøgelsen inkluderer 300 mennesker i alderen fra 18 til 30 år, som fik henholdsvis et menukort uden oplysninger om kalorier, et menukort med kalorieinformationer og et menukort, hvor det fremgik, hvor mange minutter man skal gå i rask trav for at forbrænde de kalorier, der var i de enkelte retter.

To timer for en cheeseburger

Årsagen til at man valgte gang i hurtigt tempo, var, at det er en form for motion de fleste kan relatere til. Og som et eksempel på den information deltagerne fik, var at en kvinde skulle gå rask til i to timer for at brænde kalorier fra en quarter-pound dobbelt cheeseburger.

Alle menuerne indeholdt de samme muligheder, som inkluderede burgere, kyllingesandwiches og kød, salater, pommesfritter, desserter, sodavand og vand.

Det viste sig, at de deltagere, der fik menukort oplistede gåture bestilte og konsumerede færre kalorier end de deltagere, der fik de to andre menukort. Det gjorde ingen forskel om man fik et menukort med antallet af kalorier eller et kort helt uden ekstra informationer.

Forskerne nævner dog, at resultaterne ikke siger noget om, hvordan mennesker over 30 år vil reagere.

Resultaterne, der blev omtalt på Experimental Biologys møde i Boston, skal ifølge forskerne ses som foreløbige indtil de bliver offentliggjort i et egentligt videnskabeligt tidsskrift.

 

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?

Nyheder fra Klog Kost