Slank dig med fem nåle i øret

 

Fem akupunkturnåle i det ydre øre kan hjælpe folk med at tabe sig. Det viser nye studier, hvor forskerne har brugt henholdsvis en eller fem nåle til at se, hvor meget folk tabte sig i løbet af to måneder.

Øreakupunktur er baseret på den teori, at det ydre øre repræsenterer alle dele af kroppen, og i studiet med én nål, blev den sat i det område af øret, der er knyttet til sult og appetit, mens de fem nåle i det andet studie blev sat på forskellige, centrale punkter i øret.

"Hvis den tendens, vi fandt, understøttes af andre undersøgelser, så er akupunktur i sultpunktet et godt valg, fordi det er mest bekvemt. Men patienter, der lider af voldsom fedme, skal have en kontinuerlig stimulering i fem akupunkturpunkter," siger ledende forsker Sabina Lim fra Medical Science på Kyung Hee University i Seou.

Ifølge Lim er effektiviteten af akupunktur på overvægtige tæt knyttet til den metaboliske funktion.

"En øget metabolisk funktion fremmer forbruget af kropsfedt, hvilket resulterer i vægttab," siger hun til tidsskriftet Akupunktur i Medicin.

Stort vægttab

I den ene undersøgelse målte forskerne effekten af øreakupunktur med simuleret akupunktur på overvægtige kvinder. 

"Forskerne fandt ingen statistisk forskel i kropsvægt, body-mass index og taljemål mellem akupunkturgruppen og placebogruppen," siger Katy Danielson fra Yale University.

I denne seneste undersøgelse sammenlignede forskerne resultaterne efter henholdsvis akupunktur på fem punkter, på et punkt og placebo. 91 overvægtige deltog.

I løbet af de otte uger undersøgelsen varede, blev deltagerne bedt om at følge en restriktiv diæt, men de fik ikke decideret diætmad og øgede heller ikke deres motion.

 De, der fik fem-punkts akupunktur, fik nålene placeret i det ydre øre, hvor de sad i en uge. Derefter blev nålene placeret i det andet øre.

Blandt de, der gennemførte studiet, var der betydelige forskelle i vægttab blandt grupperne. Efter fire uger havde de, der fik 5-punktsakupunktur mindsket vægten med 6,1 pct. sammenlignet med en reduktion på 5,7 pct. blandt dem, der blev behandlet med én nål og intet vægttab blandt dem, der fik simuleret terapi.

Det største fald sås i taljen. Procentdelen af kropsfedt faldt også, men kun hos dem, der modtog 5-punktsbehandling.

Både fem-og et-punktsbehandlingen viste signifikante effekter på behandlingen af overvægtige ikke mindst i de værdier, der er tæt forbundet med fedme

"5-punktsbehandlingen gav det største fald i taljemålet, hvilket indikerer, at metoden bør betragtes som en god behandling af svær fedme,” siger Sabina Lim.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?

Nyheder fra Klog Kost