Parforholdet er ikke altid en dans på roser, men hvis man kun danser sammen i f.eks. weekenden, så skaber det tilsyneladende større intimitet.

Weekendægteskaber er lykkeligere

 

Parforhold, hvor man ikke er sammen hver dag, er måske de lykkeligste. Der er i hvert fald ingen grund til at bekymre sig voldsomt, hvis man som par bliver nødt til periodevist at være adskilt.

Det kan være en stor fordel ikke at se ens partner hver dag.

Ifølge et nyt studie, får såkaldte langdistanceforhold eller weekendforhold måske parterne til at holde mere af hinanden og skabe tættere bånd. Mennesker i langdistanceforhold har tendens til at se mere positivt på deres partner og at have større følelse af intimitet.

En gruppe par, der var i både langdistanceforhold og normale parforhold, fortalte forskere om deres daglige omgang med hinanden: ansigt til ansigt, telefonsamtaler, videochats, sms’er og beskeder på emails.

Igennem en uge, fortalte deltagerne i hvilken grad de fortalte hinanden om dem selv og om deres oplevelse af intimitet og nærhed. Desuden berettede de om, hvordan de mente deres partner havde det ud fra samme parametre.

Studiet, der blev offentliggjort i Journal of Communication, viste, at i langdistanceforhold var der større følelser af intimitet på grund af to ting: Parterne fortalte mere om dem selv og de havde det med at idealisere deres partners adfærd, sagde forskerne Crystal Jiang, City University of Hong Kong og Jeffrey Hancock fra Cornell University.

At gøre sig umage

Weekendægteskaber bliver stadig mere almindelige, og det bliver mere og mere udbredt, at vi bruger alverdens teknologi til at kommunikere med hinanden og til at bevare nærheden i et kærlighedsforhold.

De seneste tal viser, at 3 mio. gifte par i USA lever adskilt, og mellem 25 og 50 pct. af unge studerende lever i et langdistanceforhold, mens 75 pct. har prøvet det på et eller andet tidspunkt. I Danmark lever hver femte mellem 30 og 60 alene.

Alligevel mener mange, at et langdistanceforhold er udfordrende.

”Vores kultur lægger vægt på, at vi skal være sammen fysisk med ansigt til ansigt kontakt for at have et nært forhold. Men langdistanceforhold viser det modsatte. Par behøver ikke være så pessimistiske, hvis de har et forhold på langdistance,” siger Jiang.

”I langdistanceforhold gør parterne sig mere umage end par, der fysisk er tættere på hinanden. Når der er geografisk afstand, gør parrene mere ud af at kommunikere om kærlighed og intimitet. Og deres anstrengelser er åbenbart umagen værd.”

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?