Ttæning af benene i vand kan reducere smerter og udviklingen af slidgigt i knæet.Ttæning af benene i vand kan reducere smerter og udviklingen af slidgigt i knæet.

Svømmeøvelser beskytter mod slidgigt

Svømmetræning kan styrke brusken og reducere udviklingen af slidgigt og smerter i knæet.

 

Det viser en ny finsk undersøgelse, hvor forskere har undersøgt effekten af styrketræning i vand på knæets brusk og smerter samt kondition hos postmenopausale kvinder med mild slidgigt i knæet.

I alt 87 postmenopausale kvinder mellem 60 og 68 år med smerter i knæet og radiografisk bekræftet slidgigtsforandringer i knæleddet deltog i studiet og blev tilfældigt fordelt på en træningsgruppe eller en kontrolgruppe.

Deltagerne i træningsgruppen deltog i en times intensiv akvatiske styrkeøvelser tre gange om ugen i fire måneder, mens kontrolgruppen fik deres sædvanlig behandling og blev bedt om at fortsætte deres sædvanlige fritidsaktiviteter. Effekten af den akvatiske træning på den biokemiske sammensætning af knæbrusken blev målt på Institut for Sundhedsvidenskab ved universitetet i Jyväskylä, Finland.

"Slidgigt-relaterede smerter i knæet resulterer almindeligvis i at mange undgår høj intensitets fysiske aktiviteter, som er nødvendige for at sikre en sund brusk og kondition. Aquatisk styrketræning med høj intensitet er en sikker og veltolereret motion, der fremmer brusk og kondition," siger fysioterapeuterne Matti Munukka og Benjamin Waller, som har forestået undersøgelsen, der er offentliggjort i tidsskriftet Osteoarthritis and Cartilage.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647
Smerter | mar 04, 2014

Medfølelse kan give fysiske smerter

Hvis du har en god ven, der svigter dig, kan den oplevelse give…

Akvatisk træning viste sig at mindske smerter og forbedre funktionen hos mennesker med slidgigt, selvom det almindeligvis anses for at være utilstrækkelig til at påvirke brusken.

Selv om træningen var meget intens, med over 400 til 500 gentagelser per session, gennemførte langt de fleste af deltagerne uden større problemer.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?