Skip to main content

6 overraskende tegn på depression

Visse smerter kan være blandt de overraskende tegn på depression.

Depression kan vise sig på mange måder og behøver ikke altid at manfestere sig som følelser af håbløshed eller initiativløshed, men kan også være symptomer, som de færreste forbinder med sygdommen.

{snippet start}

Over hver femte dansker rammes af depression på et eller andet tidspunkt i livet. Omkring en halv million af dem rammes af en svær depression. På en tilfældig dag har mellem 100.000 og 200.000 en depression. Så man kan roligt kalde depression for en folkesygdom.

Generelt rammes kvinder dobbelt så ofte som mænd, hvilket måske kan tilskrives at kvinder er bedre til at søge om hjælp til og til acceptere psykiske problemer.

Men ifølge Danmarks førende ekspert i depression, speciallæge i psykiatri professor Poul Videbech, påvirkes kvinder også lettere af stress, der ofte går forud for en depression.

Han understreger dog også at når det gælder de sværeste depressioner så rammes begge køn lige hyppigt.

Depression manifesterer sig vidt forskelligt hos forskellige mennesker udover en generel tristhed.

De mest almindelige tegn på depression er typisk manglende fornøjelse over ting, som plejede at glæde en, manglende selvfølelse, nedsat energi, koncentrationsbesvær, hukommelsesproblemer og søvnløshed, men depression kan også være symptomer, som de færreste forbinder med sygdommen.

Her er seks skjulte tegn på en depression, som de færreste vil forbinde med tilstanden:

smerter, depression