Varmt vejr øger symptomerne på KOL

 

Selv om vi går og sukker efter sommer og sol, så viser en ny undersøgelse, at jo mere lufttemperaturen stiger, desto mere gør symptomerne på KOL det også.

Problemet kan blive endnu mere dystert, hvis forudsigelserne om global opvarmning kommer til at passe, siger undersøgelsens forfattere.

”For at få en bedre forståelse af, hvem der er mest sårbare over for stigende temperaturer, så er det vigtigt at foregribe og forberede sig på helbredseffekter relateret til klimaændringer," siger dr. Meredith McCormack fra Johns Hopkins University i Baltimore.

Kronisk obstruktiv lungesygdom, KOL, refererer til en gruppe af sygdomme, herunder emfysem og kronisk bronkitis, der blokerer luftstrømmen og giver åndedrætsbesvær.

I den nye undersøgelse fandt forskerne, at KOL-patienter, der bliver udsat for varmere temperaturer indendørs, havde en forværring af deres symptomer og et fald i lungefunktionen.

Varmere temperaturer udenfor blev også knyttet til en stigning i KOL-symptomerne.

Indetemperaturen er værst

Undersøgelsen omfattede 84 tidligere rygere med moderat til svær KOL. Hver af deltagerne blev observeret i en uge. Det skete tre gange med tre måneders mellemrum.

Under observationerne vurderede deltagerne deres symptomer på en daglig basis. Det omfattede måling af åndenød, hoste, lungefunktion og deres behov for en inhalator. Den daglige udendørs temperatur og temperaturen inde i deres hjem blev også registreret.

Efter mere end 600 dages overvågning, viste undersøgelsen, at deltagerne gik udenfor 48 pct. af tiden. Selv efter at have taget luftforureningen i betragtning, blev varmere indetemperatur forbundet med en stigning i symptomerne, øget behov for medicin og et fald i lungefunktionen.

Forskerne bemærkede, at stigende temperaturer udenfor kun var knyttet til en forværring af symptomerne. Udendørs varme påvirkede ikke deltagernes brug af medicin eller deres lungefunktion.

Undersøgelsen er netop blevet præsenteret på det årlige møde i American Thoracic Society.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?