6 almindelige grunde til KOL-anfald

KOL er en modbydelig lungesygdom, der giver besvær med at trække vejret, men man kan begrænse ntallet af anfald ved at være opmærksom på en række almindelige risikofaktorer.

Læs mere ...

Arbejdsmiljøet kan øge din KOL-risiko

Støv, røg og rygning er en dårlig kombination. Rigtig mange, der arbejder i et belastet arbejdsmiljø med støv, røg, damp og gasser, er mere udsatte end andre for at få KOL, hvis de også ryger, viser en undersøgelse fra Danmarks Lungeforening. Sundhedsministeren vil have arbejdspladserne til at gøre en aktiv forebyggelsesindsats.

Læs mere ...

Hver dag dør 16 af KOL

200.000 har KOL uden at vide det. Det skyldes enten, at lægerne ofte glemmer at foretage en simpel KOL-test i en travl hverdag, eller at patienterne har vænnet sig til at have åndenød, så de ikke selv bringer emnet på banen.

Læs mere ...

Hver femte ryger over 35 år har KOL

Hvis du går rundt med en mistanke om, at du måske har KOL, så få målt din lungefunktion. Se sandheden i øjnene. For jo tidligere du kommer i behandling, desto bedre kan du hjælpe dig selv til et fortsat aktivt liv.

Læs mere ...

Jeg lever livet lidt langsommere

I dag har Søs Hussmann det klart bedre end tilbage i 2008, da hun fik diagnosen KOL. Allerede i 1999 viste de første symptomer på sygdommen sig, men hun nægtede at lade sig undersøge. ”Det fortryder jeg i dag,” erkender hun.

Læs mere ...

En gåtur gør KOL-patienter sundere

Mange, der lider af KOL, undgår at dyrke nogen form for motion, fordi de får åndenød. Men nu viser forskning, at regelmæssig fysisk aktivitet som f.eks. at gå en tur, kan afhjælpe symptomerne på den frygtede lungesygdom.

Læs mere ...