Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Blødning under samleje skal altid undersøges

Blødning under samleje skal altid undersøges

Det er vigtigt, at man reagerer, hvis man bløder i forbindelse med samleje.

 

En 48-årig kvinde blev henvist med pletblødninger og kontaktblødning, der er blødning i forbindelse med samleje.

Hun var på mand nr. tre og havde fire børn. Hun brugte spiral som prævention, men den sidste spiral havde siddet i 10 år. Hendes menstruation var regelmæssig, men det sidste års tid haft hun haft pletblødninger ind i mellem og ofte også blødninger i forbindelse med samleje. Hun havde senest fået foretaget celleprøve for 7 år siden. Grunden til, at hun gik til læge, var egentlig ikke blødningerne, men fordi hun den seneste måned også havde fået smerter i underlivet.

Allerede da jeg kiggede ind på livmoderhalsen, stod det klart, hvad hun fejlede. Livmoderhalskræft.

I stedet for en pæn, lyserød, aflang tap var der nærmest et krater, hvorfra det blødte så snart, jeg rørte ved det. Jeg tog nogle vævsprøver (biopsier) for at sende til mikroskopi, og herefter blødte det ganske voldsomt. Det endte med, at jeg var nødt til at lægge en lang gazestrimmel op for at få has på blødningen.

Da jeg følte på livmoderhalsen, kunne jeg mærke, at kræften havde bredt sig ud til siderne mod bækkenvæggen.

Vævsprøverne blev sendt som ”cancerpakke,” så jeg fik svar i løbet af nogle dage, og diagnosen blev bekræftet.

Hun blev henvist til Rigshospitalet, hvor næsten alle gynækologiske cancerformer i Region Hovedstaden er centraliseret. Som forventet havde kræften bredt sig så meget, at hun ikke kunne opereres, så hun skulle have strålebehandling i stedet.

Af hensyn til fremtiden blev hun også anbefalet HPV-vaccinen.

Moralen er: Kontaktblødning skal altid undersøges, og det er også vigtigt at følge screeningsprogrammet for livmoderhalskræft.

Du må gerne være narcissist - på den sunde måde
Knogleskørhed kan også ramme din mand
 

Comments 4

Gæst
Gæst - Nicole on Torsdag, 2. juni 2016 21:40
Skal jeg også undersøges?

Hej Christine - jeg er en pige på 20 år, og jeg har nogle gange en smule blødning efter samleje. Det er meget lidt, det er allerede væk når jeg tørrer mig med papir efter samleje, og er ikke kraftigt rødt. Jeg har dog kigget mig med et spejl, og har to gange set, at jeg har en lille rift i mellemkødet efterfølgende - men er det noget jeg bør undersøges for? Riften går altid væk efter 1-1 1/2 dag, og så er der ikke mere i det.
Mvh

Hej Christine - jeg er en pige på 20 år, og jeg har nogle gange en smule blødning efter samleje. Det er meget lidt, det er allerede væk når jeg tørrer mig med papir efter samleje, og er ikke kraftigt rødt. Jeg har dog kigget mig med et spejl, og har to gange set, at jeg har en lille rift i mellemkødet efterfølgende - men er det noget jeg bør undersøges for? Riften går altid væk efter 1-1 1/2 dag, og så er der ikke mere i det. Mvh
Gæst
Gæst - Christine Felding on Tirsdag, 7. juni 2016 10:05
Gynækolog

Hvis du er sikker på, at det er rifterne som bløder, behøver du ikke undersøges mere.
Måske kunne du prøve at smøre området med Warmings Critical care cream, så du ikke revnede. Den fås på apoteket.

Hvis du er sikker på, at det er rifterne som bløder, behøver du ikke undersøges mere. Måske kunne du prøve at smøre området med Warmings Critical care cream, så du ikke revnede. Den fås på apoteket.
Gæst
Gæst - Lærke on Lørdag, 7. oktober 2017 21:12
Blødning efter sex

Hej. Jeg er 41 år, født 2 børn, fik hormonspiral i januar, og kæreste i januar. Har lavt stofskifte, men det er velbehandlet.
Jeg bløder efterhånden næsten altid under eller efter sex, og pletbøder et par dage. Og det overrasker mig altid, har et par af gangene oplevet menstrationsblødning 5-10 timer efter, som går over i pletblødning.
Har derudover haft blærebetændelse er par gange og svamp en enkelt gang. Det er som om der er rod i noget...har også haft 3 halsbetændelse, alt sammen siden januar.
Jeg undrer mig og ved godt jeg skal til lægen, men jeg hader underlivs undersøgelser, og ville høre dig om det kan handle om spiralen?

Hej. Jeg er 41 år, født 2 børn, fik hormonspiral i januar, og kæreste i januar. Har lavt stofskifte, men det er velbehandlet. Jeg bløder efterhånden næsten altid under eller efter sex, og pletbøder et par dage. Og det overrasker mig altid, har et par af gangene oplevet menstrationsblødning 5-10 timer efter, som går over i pletblødning. Har derudover haft blærebetændelse er par gange og svamp en enkelt gang. Det er som om der er rod i noget...har også haft 3 halsbetændelse, alt sammen siden januar. Jeg undrer mig og ved godt jeg skal til lægen, men jeg hader underlivs undersøgelser, og ville høre dig om det kan handle om spiralen?
Gæst
Gæst - Christine Felding on Tirsdag, 10. oktober 2017 13:40
Gynækolog

Spørgsmålet er om det er dig eller din kæreste der bløder - måske skulle du spørge ham. Umiddelbart tror jeg ikke det er spiralen.
Hvis du mener det er dig, så skal du henvises til gynækolog for at få taget nogle prøver fra livmoderhalsen, for at få udelukket celleforandringer. Ofte er det dog bare irritation/inflammation, som kan behandles med f.eks. Dalacin vaginalcreme.

Spørgsmålet er om det er dig eller din kæreste der bløder - måske skulle du spørge ham. Umiddelbart tror jeg ikke det er spiralen. Hvis du mener det er dig, så skal du henvises til gynækolog for at få taget nogle prøver fra livmoderhalsen, for at få udelukket celleforandringer. Ofte er det dog bare irritation/inflammation, som kan behandles med f.eks. Dalacin vaginalcreme.
Already Registered? Login Here
Gæst
Onsdag, 29. marts 2023

Captcha Image

 

</p> <p>En 48-årig kvinde blev henvist med pletblødninger og kontaktblødning, der er blødning i forbindelse med samleje.</p> <p>Hun var på mand nr. tre og havde fire børn. Hun brugte spiral som prævention, men den sidste spiral havde siddet i 10 år. Hendes menstruation var regelmæssig, men det sidste års tid haft hun haft pletblødninger ind i mellem og ofte også blødninger i forbindelse med samleje. Hun havde senest fået foretaget celleprøve for 7 år siden. Grunden til, at hun gik til læge, var egentlig ikke blødningerne, men fordi hun den seneste måned også havde fået smerter i underlivet.</p> <p>Allerede da jeg kiggede ind på livmoderhalsen, stod det klart, hvad hun fejlede. Livmoderhalskræft.</p> <p>I stedet for en pæn, lyserød, aflang tap var der nærmest et krater, hvorfra det blødte så snart, jeg rørte ved det. Jeg tog nogle vævsprøver (biopsier) for at sende til mikroskopi, og herefter blødte det ganske voldsomt. Det endte med, at jeg var nødt til at lægge en lang gazestrimmel op for at få has på blødningen.</p> <p>Da jeg følte på livmoderhalsen, kunne jeg mærke, at kræften havde bredt sig ud til siderne mod bækkenvæggen.</p> <p>Vævsprøverne blev sendt som ”cancerpakke,” så jeg fik svar i løbet af nogle dage, og diagnosen blev bekræftet.</p> <p>Hun blev henvist til Rigshospitalet, hvor næsten alle gynækologiske cancerformer i Region Hovedstaden er centraliseret. Som forventet havde kræften bredt sig så meget, at hun ikke kunne opereres, så hun skulle have strålebehandling i stedet.</p> <p>Af hensyn til fremtiden blev hun også anbefalet <a href="http://www.voksnekvinder.dk/blogs/entry/kvinder-med-latent-hpv-virus-og-tidligere-kraeft-bor-vaccineres.html" rel="alternate">HPV-vaccinen</a>.</p> <p><strong>Moralen er:</strong> <em>Kontaktblødning skal altid undersøges, og det er også vigtigt at følge screeningsprogrammet for livmoderhalskræft.</em></p>", "author": { "@type": "Person", "url": "https://voksnekvinder.dk/blogs/blogger/christine.html", "name": "Christine Felding", "image": "https://voksnekvinder.dk/images/easyblog_avatar/27_ChristineFelding2.png" }}