Svært ved at sove er ikke det eneste problem ved mangel på melatonin.Svært ved at sove er ikke det eneste problem ved mangel på melatonin.

6 problemer ved for lavt melatonin-niveau

Det såkaldte søvnhormon melatonin er afgørende for vores søvn, men har også over de seneste år vist sig at have betydning for flere andre lidelser og problemer.

 

Når mørket falder på, reagerer et område i hjernen kaldet pinealkirtlen ved at producere melatonin, som har til formål at gøre os søvnige.

Men flere undersøgelser har vist, at mange mennesker har et for lavt melatonin-niveau fordi de går sent i seng eller lader computere være tændt. Selv det mindste lys kan forstyrre melatonin-produktionen. Bedst er det at trække gardinerne for, så gadebelysningen ikke trænger ind.

Adskillige undersøgelser har vist at melatonin har betydning for helbredet på mange måder - muligvis fordi vores døgnrytme forstyrres, hvis kroppen producerer for lidt.

Mest oplagt er det årsag til søvnproblemer, der er kendt for at øge vores stress-niveau og kan medføre spiseforstyrrelser.

Heldigvis kan melatonin produceres kunstigt, ligesom en række madvarer også indeholder melatonin.

Her er fem andre vigtige grunde til at sove i mørke eller at få tilskud med melatonin:

Tags: søvn, diabetes, melatonin, brystkræft

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?