Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
1 minute reading time (161 words)

Behandling af kvinder, der IKKE ønsker hormoner

Mange kvinder ønsker behandling af problemer i overgangsalderen uden hormoner. Forleden kom en 51-årig kvinde i konsultationen og klagede sin nød. Hun havde ikke haft menstruation i ¾ år og havde voldsomme hede-svedeture og havde ikke fået en ordentlig nats søvn siden.

Hun havde prøvet diverse håndkøbspræparater uden overbevisende effekt. Da hendes mor og mormor havde haft brystkræft var hun ikke meget for hormoner.

Jeg kunne fortælle, at vi nu har fået et præparat, som ikke påvirker bryster og livmoder, men som har en positiv effekt på hedeture, tørre slimhinder og som virker forebyggende mod knogleskørhed. Stoffet heddet DT56a og anbefales nu af den Europæiske gynækologforening som førstevalgspræparat til behandling af klimakterielle gener.

Min patient var interesseret i at prøve og hun kontaktede mig en måned senere og var meget tilfreds.

Det problem der kan være, er prisen, idet der ikke er tilskud til præparater, som ikke er registreret som medicin.

Moralen er: Der findes nu et alternativ til konventionel hormonbehandling.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Psyken kan være det sværeste ved overgangsalderen
En glemt tampon – gynækologens mareridt
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Gæst
Fredag, 24. marts 2023

Captcha Image