Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Gynækologien hårdt ramt af medicinmangel

Mange har sikkert fulgt med i, at rigtig meget medicin er i restordre eller helt udgået. Jeg synes, at vi i mit speciale er hårdt ramt. Her kommer en oversigt:

Doxycyklin, et antibioticum, som er førstevalg ved f.eks. gonoré og chlamydia

Alendronat – det billigste middel mod osteoporose (knogleskørhed). Der findes adskillige dyrere alternativer.

Gardasil 9 – HPV-vaccine. Først forlød det fra firmaet, at vaccinen først ville være på markedet igen i 2021, men nu er der kommet såkaldt parallelimport.

NB dette gælder kun for dem, der bliver vaccineret udenfor børnevaccinations-programmet. De 12-årige får vaccinen, som de plejer.

Colifoam – rektalskum egentlig beregnet til colitis ulcerosa, men gynækologer bruger det til en anden sygdom i underlivet – lichen planus. Colifoam skulle være på markedet igen i løbet af 2020. Indtil da kan Salofalk bruges.

Evo-Conti og Evo-Sequi – hormonplastre til behandling af gener i overgangsalderen. Begge plastre er i restordre, men skulle være på markedet til maj.

Lige nu findes der parallelimport til det første – Systen Conti.

Også med p-piller er der problemer:

Cilest er udgået! Den kan dog får i Sverige under navnet Amorest 28 og vil senere sælges i Danmark under navnet Liberelle.

Harmonet, Loette og Zoely er alle i restordre og firmaerne har ikke kunnet oplyse mig om, hvornår de er på hylderne igen.

Moralen er: Hold dig orienteret, spørg efter parallelimport og evt om præparatet kan fås i Sverige. Ratsapotheke Flensburg kan også ofte være behjælpelig og leverer fra dag til dag.

 

 

30-årig blødte under samleje
Knogleskørhed, en overset sygdom
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
torsdag, 25. juli 2024

Captcha Image