Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Æg kan gemme sig efter overgangsalderen

Æg kan gemme sig efter overgangsalderen

Det behøver ikke at være alvorligt, hvis man pludselig begynder at bløde. Men årsagen skal findes.

En 55-årig kvinde kom og fortalte, at hun i løbet af sommeren havde haft 3-4 menstruationslignende blødninger med en måneds mellemrum. Hun var ellers holdt op med at menstruere for 6 år siden.

Jeg spurgte, om hun havde haft brystspændinger op til blødningerne, og hun svarede forbløffet ja, det havde hun rent faktisk. I samme periode var hendes hedeture forsvundet, og dét, syntes hun selvfølgelig, var rart. Hendes egen læge havde taget en celleprøve, som var normal.

Da jeg så hende var det to måneder siden, hun havde blødt.

Ved ultralydsscanning så jeg en helt normal livmoder med en tynd slimhinde, som den helst skal se ud hos kvinder i den alder. Der var ingen ægblærer at se i æggestokkene.

Jeg beroligede hende med, at man somme tider ser, at kvinder har ’gemt’ nogle æg, som så pludselig giver ægløsning, brystspænding og efterfølgende menstruation.

Hun fik at vide, at hvis hun igen fik en blødning efter, der var gået en halvt år, måtte hun henvende sig igen.

Moralen er: Blødning efter overgangsalderen kan være alvorligt, men behøver ikke at være det. Det skal imidlertid altid undersøges, så man kan finde ud af årsagen.

Kend dine luftvejsinfektioner
Her er det ALLERvigtigste du kan gøre for at undgå...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
torsdag, 25. juli 2024

Captcha Image