Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Hormonplaster hjalp mod hedeture

Hormonplaster hjalp mod hedeture

En 53-årig kvinde kom på besøg i min konsultation. Hun havde fået 4 børn og aldrig fejlet noget i underlivet. Menstruationerne var stoppet 2 år tidligere og siden da havde hun haft voldsomme hedeture og havde ikke sovet en eneste nat uden at vågne flere gange, badet i sved. Nu kunne det være nok!

 

Hendes fremtidsudsigter var kedelige hvad angår overgangsaldergener, idet hendes mor og moster blev ved med at have hedeture indtil de døde som hhv 84- og 92-årige! Til gengæld blev de jo forholdsvis gamle.

Den gynækologisk undersøgelse og ultralydsscanning var helt normal. Hun havde for nylig været til mammografi, som var helt normal og var sund og rask for øvrigt.

Da hun helst ville undgå hormoner. havde hun allerede prøvet forskellige Matas-præparater mod hedeture uden særlig effekt, men nu var hun parat til at prøve.

Da vi generelt er glade for, at give medicin gennem huden, fik hun recept på et hormonplaster, som skal skiftes 2 gange om ugen.

Jeg bad hende melde tilbage om 3 måneder. Det gjorde hun og fortalte, at allerede efter 10-12 dage sov hun om natten og følte, at hun havde fået sit liv tilbage.

Hvor længe hun skal blive ved med hormonerne er jo en anden ting. Jeg foreslog, at hun ca hvert andet år kunne prøve, at trappe ud af hormonerne, men havde ikke det store håb om, at det ville lykkes.

Se også tidligere blogs om hormonbehandling: 18/2 2013, 22/4 2013 og 22/8 2015

 

Moralen er: En ting er principper, noget andet er livskvalitet.

Her er de svære følelser, der slukker lysten i par...
LYST
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Gæst
Tirsdag, 21. marts 2023

Captcha Image

 

</p> <p>Hendes fremtidsudsigter var kedelige hvad angår overgangsaldergener, idet hendes mor og moster blev ved med at have hedeture indtil de døde som hhv 84- og 92-årige! Til gengæld blev de jo forholdsvis gamle.</p> <p>Den gynækologisk undersøgelse og ultralydsscanning var helt normal. Hun havde for nylig været til mammografi, som var helt normal og var sund og rask for øvrigt.</p> <p>Da hun helst ville undgå hormoner. havde hun allerede prøvet forskellige Matas-præparater mod hedeture uden særlig effekt, men nu var hun parat til at prøve.</p> <p>Da vi generelt er glade for, at give medicin gennem huden, fik hun recept på et hormonplaster, som skal skiftes 2 gange om ugen.</p> <p>Jeg bad hende melde tilbage om 3 måneder. Det gjorde hun og fortalte, at allerede efter 10-12 dage sov hun om natten og følte, at hun havde fået sit liv tilbage.</p> <p>Hvor længe hun skal blive ved med hormonerne er jo en anden ting. Jeg foreslog, at hun ca hvert andet år kunne prøve, at trappe ud af hormonerne, men havde ikke det store håb om, at det ville lykkes.</p> <p>Se også tidligere blogs om hormonbehandling: <a href="blogs/entry/find-dig-ikke-i-hedeturene.html">18/2 2013</a>, <a href="blogs/entry/find-dig-ikke-i-overgangsalderens-gener.html">22/4 2013</a> og <a href="blogs/entry/hormonbehandling-skal-aendres-med-alderen.html">22/8 2015</a></p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Moralen er:</strong> <em>En ting er principper, noget andet er livskvalitet.</em></p>", "author": { "@type": "Person", "url": "https://voksnekvinder.dk/blogs/blogger/christine.html", "name": "Christine Felding", "image": "https://voksnekvinder.dk/images/easyblog_avatar/27_ChristineFelding2.png" }}