Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Information om ny HPV-vaccine

Indtil for ganske nylig, har der været 2 HPV-vacciner på det danske marked: Gardasil (som indeholder 4 HPV-typer og Cervarix (som indeholder 2 HPV-typer).

Nu er der kommet yderligere en vaccine – Gardasil 9 – som ikke uventet indeholder 9 forskellige HPV-typer. Denne vaccine indgår nu i børnevaccinationsprogrammet. Hvis børn bliver vaccineret før 14-års alderen, kan de nøjes med 2 injektioner med 6 måneders interval.

Der har været meget debat om HPV-vaccinen kunne være årsag til såkaldt ”kronisk træthedssyndrom” hos unge piger. Dette skulle nu dog endelig være manet i jorden efter at et stort norsk studie har afvist alle mistanker om HPV-vaccinens skyld. EMA (den europæiske medicinagentur og Sundhedsstyrelsen har også udtalt sig med store bogstæver). Vi håber, at det også kan overbevise nej-sigerne, så også disse forældre lader deres piger vaccinere.

I Norge er vaccinen gjort gratis for drenge. I Danmark har regeringen fremsat forslag om, at den også her bliver gratis for drenge.

Moralen er: Livmoderhalskræft er en dødelig sygdom, som kan forebygges ved HPV-vaccination. Sørg for, at dine børn bliver vaccineret!

Knogleskørhed, en overset sygdom
Stofskiftelidelser giver ofte menstruationsforstyr...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
lørdag, 20. april 2024

Captcha Image