Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Information om ny HPV-vaccine

Indtil for ganske nylig, har der været 2 HPV-vacciner på det danske marked: Gardasil (som indeholder 4 HPV-typer og Cervarix (som indeholder 2 HPV-typer).

Nu er der kommet yderligere en vaccine – Gardasil 9 – som ikke uventet indeholder 9 forskellige HPV-typer. Denne vaccine indgår nu i børnevaccinationsprogrammet. Hvis børn bliver vaccineret før 14-års alderen, kan de nøjes med 2 injektioner med 6 måneders interval.

Der har været meget debat om HPV-vaccinen kunne være årsag til såkaldt ”kronisk træthedssyndrom” hos unge piger. Dette skulle nu dog endelig være manet i jorden efter at et stort norsk studie har afvist alle mistanker om HPV-vaccinens skyld. EMA (den europæiske medicinagentur og Sundhedsstyrelsen har også udtalt sig med store bogstæver). Vi håber, at det også kan overbevise nej-sigerne, så også disse forældre lader deres piger vaccinere.

I Norge er vaccinen gjort gratis for drenge. I Danmark har regeringen fremsat forslag om, at den også her bliver gratis for drenge.

Moralen er: Livmoderhalskræft er en dødelig sygdom, som kan forebygges ved HPV-vaccination. Sørg for, at dine børn bliver vaccineret!

Knogleskørhed, en overset sygdom
Stofskiftelidelser giver ofte menstruationsforstyr...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Gæst
Onsdag, 29. marts 2023

Captcha Image