Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
1 minute reading time (280 words)

Stofskiftelidelser giver ofte menstruationsforstyrrelser

Et iransk par kom i min konsultation. Han taler dansk og er fuldt integreret og har CPR-nummer. Det har hun ikke, da hun først for nylig er kommet til Danmark. Hun er 34 år og parret vil gerne have børn. Problemet var, at hun ikke havde haft menstruation i ca. et halvt år.

Den gynækologiske undersøgelse var helt normal, bortset fra, at man kunne se, at hendes cyklus var gået i stå. Som vi plejer, tog jeg en stribe blodprøver på hende. De viste dels at hendes D-vitaminniveau var meget lavt – hvilket vi tit ser hos kvinder der bærer tørklæder – hvilket man jo som kvinde skal gøre i Iran, dels var hendes stofskifte urovækkende lavt. Man kunne se, at hun på et tidspunkt havde haft en infektion i sin skjoldbruskkirtel som gjorde, at den ikke længere kunne producere stofskiftehormonet. Hun har altså myxødem, som det hedder.

Jeg er jo ikke endokrinolog og behandler normalt ikke den slags lidelser. Problemet er, at når man ikke har CPR-nummer og gult sygesikringskort, er det svært, for at ikke sige umuligt, at blive behandlet i Danmark.

Heldigvis kender jeg en fantastisk overlæge – specialist i stofskiftesygdomme - som lovede at ”stå bag mig”.

Patienten blev sat i behandling dels med D-vitamin, som hun jo manglende, dels med Eltroxin – stofskiftehormon. Hun har fået taget blodprøver en gang om måneden siden og medicinen er ændret efterhånden. Efter 3 måneder, når hendes blodprøver begyndte at nærme sig normale værdier, fik hun menstruation.

Nu venter vi bare på, at hun bliver gravid!

Moralen er: Som læge bliver man af og til nødt til at gribe til uautoriserede metoder, for at kunne behandle sine patienter ordentligt.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Information om ny HPV-vaccine
Psyken kan være det sværeste ved overgangsalderen

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
tirsdag, 21. maj 2024

Captcha Image