Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Søg hjælp hvis du tisser ofte

Søg hjælp hvis du tisser ofte

Sidste udkald til behandling – når intet andet virker mod urininkontinens.

En 51-årig kvinde blev henvist med blæreproblemer. Hun havde født 4 store børn og hun menstruerede stadig regelmæssigt. Hendes problemer var, at hun tissede mere end hver anden time døgnet rundt, og ofte kunne hun ikke nå ud på toilettet, og derfor gik hun med Tena-bind.

Problemet var årelangt og i løbet af de seneste 10 år havde hun prøvet stort set alle de præprater der findes på markedet mod trængnings-inkontinens (= urge-inkontinens).

Ved den gynækologiske undersøgelse var der helt normale forhold. Ingen nedsunken blære, hendes knibefunktion var helt i top, og ved ultralydsscanning var blæren tom. Hun blev sat til at udfylde et væske-vandladningsskema (se blog fra 20/6 2013).

Skemaet viste, at hun tissede op til 15 x pr. døgn (ofte 4-5 gange om natten) og hele tiden små portioner på mellem 20-100 ml. Hun lavede også en såkaldt ”blevejningstest”, hvor man måler, hvor meget urin man lækker i løbet af et døgn og her måltes lækagen til ca. 80 ml (normalen er under 8 ml på et døgn).

Jeg startede med at prøve i 3 måneder med det allernyeste præparat på markedet (som hun ikke havde forsøgt), men det hjalp lige så lidt som alle de andre.

Derefter henvist jeg hende til Herlev sygehus med henblik på Interstim-behandling.

Interstim er en såkaldt sakral nervemodulation, hvor man implanterer en pacemaker i balden med elektroder til nerverne i bækkenet.

Behandlingen er ret dyr (ca. 116.000 kr.), så man laver først en prøve på nogle uger, før man implanterer det endelige apparat. Batteriet holder mellem 5 og 8 år før det skal skiftes.

Man tilstræber, at patientens problem halveres.

Min patient blev nærmest totalt kontinent og kunne nøjes med at tisse 8-9 gange dagligt (uden lækager) efter behandlingen, så hun var svært tilfreds.

Behandlingen foregår kun på Herlev sygehus. Tilsvarende behandling for afføringsinkontinens foregår på Skejby og Hvidovre hospitaler. Se www.blaerekontrol.dk og www.tarmfunktion.dk

Moralen ersom jeg før har sagt – hvis ikke man beder om hjælp, så bliver man heller ikke hjulpet.

Halvdelen af de 40 – 50 årige lider af muskelknude...
Skal kolesterol nu have grønt lys?
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
onsdag, 11. september 2024

Captcha Image