Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Vakse fagfolk er guld værd

Vakse fagfolk er guld værd

Vi skal glæde os over de dygtige og dedikerede fagfolk, der sidder rundt om i sundhedssystemet. I dette tilfælde kan en 64-årig kvinde takke en dygtig radiograf for sit liv.

Vi fik i klinikken henvist en 64-årig kvinde p.g.a. blod i urinen og smerter over blæren.

Hun havde fået to børn, var holdt op med at menstruere for 10-12 år siden og havde aldrig fået hormoner. Hun havde i et par uger haft smerter over blæren og en enkelt gang blod i urinen.

Hun fik foretaget kikkertundersøgelse af blæren, som var normal.

Derefter blev hun, som vi plejer, henvist til CT-scanning af nyrerne. Den var for så vidt normal, men en vaks radiograf så noget i lungens nederste del, som kommer med på billedet, når man scanner nyrerne. Man foretog derfor også en CT-scanning af hjerte og lunger. Her fandt man en ganske lille lungecancer i højre lunge. Der var ikke umiddelbart tegn på spredning.

Hun har siden fået foretaget adskillige undersøgelser, scanninger, bronkoskopi, som er en kikkertundersøgelse ned i bronkierne med biopsi af svulsten uden, at man har fundet tegn på spredning og efter operation, vil hun formentlig være helt helbredt. Da lungekræft ofte er uhelbredelig, når den opdages, har vores patient været heldig.

Moralen er: En ting er, hvad man bliver undersøgt for, noget andet er, hvad fagfolkene finder!

Hellere meget end hård træning
Hold dine forventninger på et realistisk plan
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
fredag, 23. februar 2024

Captcha Image