Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
2 minutes reading time (494 words)

Hold dine forventninger på et realistisk plan

Hold dine forventninger på et realistisk plan

Rigtig mange går rundt med et dårligt selvværd. Men det er der ingen grund til, hvis du lærer at sige fra og ellers udviser bare en smule optimisme.

Hvad enten du tror, du kan, eller tror, du ikke kan, så er det sandt”.

For det er nemlig vores tanker, der styrer vores handlinger,  så vi undlader at gøre det, vi allerhelst vil, hvis vi ikke tror på, at vi kan få succes.

Man kan have negative forventninger om egne muligheder og evner. Men også om, hvad andre forventer af en.  Rigtig mange mennesker mister deres selvværd på den konto.  De opbygger forventninger om deres kærlighedsliv, deres karriere, deres sociale liv, udseende, succes osv. i en grad, der kun kan medføre skuffelse, frustration og utilstrækkelighedsfølelse.

Selvpåførte forventninger er de sværeste at komme af med.  Det kan andres forventninger også være, hvis ikke man har mod og styrke til at sige fra.  Ellers er det meget let at gøre op med de urealistiske forventninger, som omgivelserne påfører dig.  Du skal bare sige fra!!!

Hvis det er et problem, har du brug for at træne dine selvbeskyttende færdigheder.

Giv dine egne tanker et kritisk eftersyn, især i forbindelse med alvorlige skuffelser.  Er du alene blevet skuffet, fordi du havde urealistiske forventninger?  Hvem er egentlig ansvarlig for det?  Ham eller hende, der skuffede dig, eller er det dig selv, som selv har udtænkt dine forventninger og leveregler?

Hvad med dine leveregler, er de fulde af ”skulle-og-burde tyranni?”

”Jeg skal altid være perfekt”
”Jeg må aldrig lave en fejl”
”Jeg kan ikke holde ud, hvis nogen kritiserer mig”
”Jeg skal altid klare mig godt – må ikke vise, hvis jeg er svag og hjælpeløs og har brug for trøst”.

Vær optimistisk

Hvis du har for mange negative forventninger, kan du måske ikke omfavne livets muligheder og få det bedste ud af det. Verden er sprængfyldt med muligheder, men hvis du undlader at gribe chancen eller opsøge det, du har brug for, så ender du måske med helt at negligere dine egne behov og ønsker.

Pas også meget på med at tro, du så speciel.  Du er en af rigtig mange, og de fleste vil bare det samme: finde tilfredshed, glæde og velvære og give livet mening og retning. For at blive rigtig speciel – og det er der ikke noget i vejen med – så kræver det virkeligt hårdt arbejde og stor indsats over lang tid. Som at løbe et maraton,  men måske kan mindre gøre det.

Husk mest af alt, at det er sundt at være optimistisk – også selv om det ikke nødvendigvis er helt realistisk, ja, så er det betydeligt sundere og fører med langt højere sandsynlighed til målet end det modsatte, for negative forventninger og pessimisme dræber al livsgnist.

At arbejde på at opbygge positive forventninger giver lykkefølelse, men at holde fast i falske håb og urealistiske ønsker fører kun til skuffelse.  Optimisme blandet godt med en realistisk indstilling er vejen til lykke og tilfredshed.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Vakse fagfolk er guld værd
Lakrids medførte hævede ben og forhøjet blodtryk

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
lørdag, 24. februar 2024

Captcha Image