Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
1 minute reading time (211 words)

Voksne kan også få vandvorter

Forleden kom en 43-årig kvinde for at få skiftet sin spiral. Hun havde en kobberspiral, som havde siddet i 5 år – en såkaldt Nova T.

Da hun allerede havde tre børn og ikke skulle have flere, foreslog jeg hende en anden kobberspiral, som kan sidde i 10 år – en såkaldt T-Safe. Prisen er den samme, så man vinder jo en del.

Inden vi gik i gang med det, fortalte hun, at hun i nogle uger havde haft et udslæt på indersiden af lårene. Det kløede noget, så hun havde kradset på det, og derefter spredte det sig.

Ved undersøgelsen fandt jeg en 10-15 typiske vandvorter eller mollusker. Det er en virussygdom, som man oftest ser hos børn, men som hos voksne kan overføres seksuelt. Hvis man lader være med at kradse i dem, forsvinder de på et tidspunkt af sig selv, men det kan tage tid.

De er små og ses som hudfarvede/lyserøde pletter med en central fordybning. Man kan forsøge at fryse dem væk eller evt. behandle med et vortemiddel.

Da det problem var afklaret, fik hun selvfølgelig skiftet sin spiral – og var glad for, at det var den sidste, hun skulle have. Vi lader den blive siddende, indtil hun ikke har haft menstruation i et år.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Få flere positive end negative oplevelser
Derfor er det så svært at bevare kærligheden!

Related Posts

 

Comments 7

Gæst - Anne on torsdag, 28. august 2014 08:14
Parforhold

Hej Christine.
Både min kæreste og jeg har vandvorter i de nedre regioner, og vi fik at vide af lægen, at de på et tidspunkt ville gå væk af sig selv, så vi kunne godt blive ved med at have sex, da kroppen til sidst ville få bugt med dem. Er du enig i dette, eller vil vi bare blive ved med at smitte hinanden? Det er ikke noget vi går og tænker så meget over, men det ville da være rart, hvis vi forsvandt på et tidspunkt.

Hej Christine. Både min kæreste og jeg har vandvorter i de nedre regioner, og vi fik at vide af lægen, at de på et tidspunkt ville gå væk af sig selv, så vi kunne godt blive ved med at have sex, da kroppen til sidst ville få bugt med dem. Er du enig i dette, eller vil vi bare blive ved med at smitte hinanden? Det er ikke noget vi går og tænker så meget over, men det ville da være rart, hvis vi forsvandt på et tidspunkt.
Gæst - Christine Felding on torsdag, 28. august 2014 09:09
Gynækolog

Som hovedregel forsvinder vandvorter af sig selv, men I kan formentlig blive ved at smitte hinanden, fordi vorterne sidder hvor de gør. Måske skulle I enten få dem frosset eller behandlet med Canthacur - et middel mod vandvorter. Tal med lægen om det.

Som hovedregel forsvinder vandvorter af sig selv, men I kan formentlig blive ved at smitte hinanden, fordi vorterne sidder hvor de gør. Måske skulle I enten få dem frosset eller behandlet med Canthacur - et middel mod vandvorter. Tal med lægen om det.
Gæst - Anne on torsdag, 28. august 2014 09:13
Parforhold

Okay, så der vil ikke komme et tidspunkt hvor vi bliver resistente overfor dem? Vi har prøvet at få dem frosset på bispebjerg klinikken for kønssygdomme, men på min kæreste bliver de ved med at komme igen og har ingen effekt efter at han er blevet frosset 6 gange. Og vil du sige, at vi skal holde os fra at have sex?
Vh Anne

Okay, så der vil ikke komme et tidspunkt hvor vi bliver resistente overfor dem? Vi har prøvet at få dem frosset på bispebjerg klinikken for kønssygdomme, men på min kæreste bliver de ved med at komme igen og har ingen effekt efter at han er blevet frosset 6 gange. Og vil du sige, at vi skal holde os fra at have sex? Vh Anne
Gæst - Jens on torsdag, 20. august 2015 10:52
spørgsmål om vorter

Har læst et par hjemmesider, der vorte.dk at vortemiddel er mest effektive. Men også hørt, at eddike eller kartoffel kan arbejde, kan du vide, om det virker?”

Har læst et par hjemmesider, der vorte.dk at vortemiddel er mest effektive. Men også hørt, at eddike eller kartoffel kan arbejde, kan du vide, om det virker?”
Gæst - Christine Felding on torsdag, 20. august 2015 12:22
Gynækolog

Nu er der forskel på almindelige vorter (som skyldes HPV-virus) og vandvorter som skyldes en anden virus.
Har ingen erfaring med eddike eller kartoffel, men alt andet lige, så forsvinder vandvorter jo som regel af sig selv.

Nu er der forskel på almindelige vorter (som skyldes HPV-virus) og vandvorter som skyldes en anden virus. Har ingen erfaring med eddike eller kartoffel, men alt andet lige, så forsvinder vandvorter jo som regel af sig selv.
Gæst - Elisabeth on mandag, 15. februar 2016 08:59
Vandvorter

Hej

Jeg har nu haft vandvorter i snart 2-3 måneder. Det startede med at være nogle små knopper nede ved balderne til nu efter at have fået frosset dem nogle gange til at være blevet nogle større røde sårlignende knopper og der er rigtig mange nu og meget tæt på anus. De kløer frygteligt og her forleden da jeg endnu engang blev frosset så var hver eneste knop omringet af en kæmpe rød hævet ring som først forsvandt et par dage efter. Jeg skal ud og have dem frosset igen i næste uge men jeg vil bare høre om det er normalt at de kløer så meget?

Hej Jeg har nu haft vandvorter i snart 2-3 måneder. Det startede med at være nogle små knopper nede ved balderne til nu efter at have fået frosset dem nogle gange til at være blevet nogle større røde sårlignende knopper og der er rigtig mange nu og meget tæt på anus. De kløer frygteligt og her forleden da jeg endnu engang blev frosset så var hver eneste knop omringet af en kæmpe rød hævet ring som først forsvandt et par dage efter. Jeg skal ud og have dem frosset igen i næste uge men jeg vil bare høre om det er normalt at de kløer så meget?
Gæst - Christine Felding on mandag, 15. februar 2016 10:05
Gynækolog

Det lyder underligt. Vandvorter klør ikke og de forsvinder af sig selv efter nogen tid - efter måneder. Jeg har hørt om et middel man kan bruge - Canthacur - men har ingen erfaring med det.

Det lyder underligt. Vandvorter klør ikke og de forsvinder af sig selv efter nogen tid - efter måneder. Jeg har hørt om et middel man kan bruge - Canthacur - men har ingen erfaring med det.
Already Registered? Login Here
lørdag, 18. maj 2024

Captcha Image