Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Byld i underlivet

En 48-årig kvinde blev henvist med smerter og feber. Hun var – efter 3 børn - på sin anden hormonspiral og den seneste havde siddet i ca 2 år. Hun havde stort set ikke menstruation og var meget tilfreds med spiralen.

Nu havde hun haft tiltagende smerter gennem et par uger og også fået feber.

Hun var sat i antibiotisk behandling via egen læge.

Ved den gynækologiske undersøgelse fandtes en stor, byldeøm udfyldning i venstre side. Ved ultralydsscanning målte den 10-12 cm og så lidt underlig ud. Mest af alt lignede den en byld.

Vi tog blodprøver på hende som viste stærkt forhøjede infektionstal, tydende på en byld.

Hun blev sendt på hospitalet til operation og den blev foretaget efter en periode med intensiv antibiotisk behandling.

Der fandtes en stor byld og venstre æggestok og æggeleder blev fjernet. Herefter var hun rask.

Mikroskopien viste som ventet betændelse, samt ”salpingitis isthmica nodosa” en form for endometriose i æggelederne. Læs mere: Endometriose - en smertefuld sygdom

 

Moralen er: Det er uhyre sjældent med infektioner i forbindelse med hormonspiral, og også meget sjældent hos kvinder i den alder – men alt kan ske.

Undersøgelse for blærebetændelse afslørede cellefo...
Uregelmæssige blødninger på minipiller
 

Comments 2

Gæst - Susanne on lørdag, 18. marts 2023 16:58
Byld på æggestok

Blev lidt overrasket. Det eneste som ikke passer på mig er aldren (45) hormon spiral, byld på æggestokken i venstre side. 16cm i diameter. Blev drænet for 3 liter infektion. Blodforgiftning, dialyse og kunstig koma i 14 dage. Og tæt på at miste livet. Operation og fjernelse af spiral. På grund af blødningsforstyrelse valgte lægen 4 mdr. senere at opsætte spiral igen.
Nu har jeg fået ny byld i maven, denne gang i venstre side, mellem 12-14 cm. Og høje infektionstal.

Blev lidt overrasket. Det eneste som ikke passer på mig er aldren (45) hormon spiral, byld på æggestokken i venstre side. 16cm i diameter. Blev drænet for 3 liter infektion. Blodforgiftning, dialyse og kunstig koma i 14 dage. Og tæt på at miste livet. Operation og fjernelse af spiral. På grund af blødningsforstyrelse valgte lægen 4 mdr. senere at opsætte spiral igen. Nu har jeg fået ny byld i maven, denne gang i venstre side, mellem 12-14 cm. Og høje infektionstal.
Gæst - Christine Felding on søndag, 19. marts 2023 10:28
Byld i underlivet

Kære Susanne
Det var da en voldsom historie, stakkels dig. Du får vel også fjernet den anden æggestok nu, så det løser dit blødningsproblem.
Mvh Christine Felding

Kære Susanne Det var da en voldsom historie, stakkels dig. Du får vel også fjernet den anden æggestok nu, så det løser dit blødningsproblem. Mvh Christine Felding
Already Registered? Login Here
mandag, 20. maj 2024

Captcha Image