Lone Eriksen

Lone Eriksen skriver om privatøkonomi
2 minutes reading time (318 words)

Læg dankortet væk – brug i stedet kontanter

Læg dankortet væk – brug i stedet kontanter

Vi bliver konstant og hele tiden bombarderet med informationer, synspunkter, holdninger og meninger, annoncer, og reklamer, uanset om vi ønsker det eller ej.

Måske har du - ligesom jeg - svært ved i visse faser af livet at skelne, om det, jeg nu tænker, ønsker, mener, har lyst til osv., er mine egne tanker, eller om de stammer fra andre - måske nogen, jeg ikke engang kender.

Når det drejer sig om brug af penge, fristes vi konstant. Det er nu muligt at bruge penge 24/7, og hvis butikkerne i dit nærområde er lukket, kan du logge på og shoppe på internettet.

Den bevidstløse shopping udvikler sig, det samme gør antallet af forbrugslån i Danmark. Forbrugslån, som du betaler af på i mange år - mange år efter, at det, du købte for de lånte penge, er kasseret til fordel for noget nyt.

Tilgængeligheden er høj, og de digitale penge er flyvske, og vi ender i en økonomisk situation, som kan være fuldstændig uoverskuelig - og næste klik lander på et forbrugslån til meget høje ÅOP - årlige omkostninger i procent - og du sidder fast i lånekarrusellen.

Rigtige penge

Udtrykket ”det er da også for dårligt, at mennesker ikke kan styre deres økonomi” har kronede dage, ikke mindst på grund af tv-programmet Luksusfælden. De mennesker, der deltager i Luksusfælden, er kommet derud, hvor de ikke kan overskue, hvordan de kommer ud af låne- og forbrugskarrusellen, og beder om hjælp, inden deres liv forsvinder fuldstændig i rudekuverterne.

Oplever du en gang imellem snerten af overforbrug og modløshed over at mangle penge, så deponer dit dankort i en periode og hav kontanter i din pung. ”Rigtige” penge kan kun bruges en gang, digitale penge kan bruges, indtil din bankrådgiver er i telefonen og har spærret kortet.

Tilmeld dig PrimaLivas nyhedsbrev og modtag ganske gratis ”Pengekompasset”. Når du arbejder med ”Pengekompasset” får du et totalt andet syn på din privatøkonomi.

Hvor vigtigt er det egentlig at blive slank?
En million skal tisse flere gange hver nat

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Gæst
Onsdag, 8. december 2021

Captcha Image

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://voksnekvinder.dk/