Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
3 minutes reading time (658 words)

Sådan få du den bedste sommerferie med din partner

Sådan få du den bedste sommerferie med din partner

Hvorfor er vi kvinder blevet sådan nogle, der helst skal fare rundt og have tusinde ting i gang! Hvor blev spontaniteten af? Hvor blev roen i maven af? Hvorfor er der mange hundrede tusinde mennesker, der spiser lykkepiller dagligt, for slet ikke at tale om de mange, der dagligt dulmer mærkelige smerter med piller? Vi har jo slet ikke lyst til at leve sådan!

Der er en grund til, at jeg og mine mange kolleger, der coacher, rådgiver og tilbyder terapi i forskellige former, har klienter som aldrig før. Der er brug for at stoppe op og finde glæden.

Og hvilket tidspunkt er bedre, end lige netop nu, hvor sommeren viser sig fra sin bedste side, og hvor ferien er lige om hjørnet? Ja, faktisk er der aldrig noget tidspunkt der er bedre, end lige netop nu, uanset hvor det er, for det er utopi at tro, at der kommer et bedre tidspunkt lige om 14 dage, når der er lidt mindre travlt på arbejde, når den runde fødselsdag er overstået, eller måske når sommerferien er overstået.

I disse uger rådgiver jeg mange, enten par eller enkeltpersoner, der har problemer i parforholdet, som har kæmpet længe, men som ikke kan splitte op lige nu inden ferien, selvom de har opgivet kampen. Andre kæmper endnu, og håber inderligt på, at sommerferien vil gøre den forskel, der skal til, for at de tror på en fremtid sammen med deres partner.

Og hvad er det med den sommerferie, som betyder at den skal gøre forskellen? Jo, det er der, hvor vi hopper ud af hamsterhjulet, hvor vi kan læne os tilbage og glemme alt om madpakker og fritidsaktiviteter for en stund, og hvor vi derfor håber på, at lykken, glæden, roen og harmonien sænker sig over familien. Udfordringen er dog, at det faktisk ikke altid er super nemt at geare ned. Det er heller ikke for alle altid lige nemt at være sammen hele familien i 2-3 uger, og det er slet ikke nemt, at hele familien får deres forventninger til sommerferien indfriet, hvis man ikke har talt om dem.

Skilsmissernes højsæson

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi skilsmisserådgivere har vores absolutte højsæson lige efter sommerferien, hvor forventningerne ikke er blevet indfriet, og hvor troen på en fremtid sammen ikke længere findes, når kærligheden og samhørigheden ikke engang kunne mærkes i ferien, der hvor man burde have tid til det.

Derfor kan jeg ikke opfordre nok til, at gå på sommerferie med styr på følgende ting:

  • Hvilke ønsker og forventninger har du til ferien?
  • Hvordan vil du bidrage til det?
  • Har du forventningsafstemt med din partner?
  • Har I skabt ro til at genfinde kærligheden?
  • Hvordan vil du sikre de der helt særlige øjeblikke?
  • Hvis du bliver irriteret og frustreret undervejs, hvordan vil du så hurtigst muligt finde tilbage til de positive tanker?
  • Hvordan vil du bidrage til at give dit parforhold en vitaminindsprøjtning?
  • Hvordan vil du sikre dig, at du ikke er totalt stresset op til ferien?

Stresset op til ferien? Jamen hvordan kan jeg overhovedet undgå det tænker du måske lige nu. Der er jo ekstra arbejde, der skal gøres. Der er et utal af sommer-afslutnings-arrangementer osv. osv.

Der er kun en ting at sige til det -  kender du ordet nej! Eller ”nej tak”, som er den mindre hårde udgave, hvis det er svært for dig at sige fra J. Det er faktisk okay at tage skeen i egen hånd, og tage ansvar for, at du går på ferie med lige nøjagtig den stemning i kroppen, som du har brug for.  Det har både du og din partner fortjent. Og en ting er sikkert - uden ro i kroppen er det svært at mærke den gode feriestemning – så tag den nu med ro! Hvad er det du gerne vil opnå med den stressede tilværelse?

PS: og samme øvelse kan naturligvis med fordel bruges når hverdagen starter igen, hvis du synes hamsterhjulet og dagligdagen kører for hurtigt J

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Blødningsproblemer er almindelige hos kvinder i 40...
Lichen sclerosus – en overset lidelse

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Gæst
Søndag, 28. maj 2023

Captcha Image