Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
4 minutes reading time (710 words)

Kvinde - sex er nøglen til dit overskud!

Kvinde -  sex er nøglen til dit overskud!

En megafon undersøgelse foretaget af Alt for Damerne viser, at mænd mangler sex!!

Hele 46 procent af alle mænd savner sex '"i meget høj grad, i høj grad eller i nogen grad". Hos de 30-39 årige er tallet endnu højere, nemlig 57 procent.

Tankevækkende ik’!

Hvor mange kvinder mon mangler et godt sexliv? Selvom tallet helt sikkert vil være højere end du nok forestiller dig, så er det helt sikkert ikke så højt som hos mændene. Men fortæller det så det sande billede, foranlediges jeg til at spørge!

Det tror jeg faktisk ikke, for de mange kvinder, jeg er i kontakt med via vores medlemssider, og ved personlig coaching, mangler i højeste grad et dejligt sexliv, det bliver desværre bare udtrykt på en anden måde.

Vi kvinder mangler nærhed, samhørighed, sammenhold, lykkefølelse i maven – og når sex er noget, der skal overstås, fordi man er for træt, fordi der er så mange praktiske gøremål, der skal nås og fordi tankerne blokerer for at være tilstede i nuet, ja så bliver det jo ikke den dejlige samhørigheds-kærligheds-oplevelse, som vi gerne vil have. Når det sker igen og igen, jamen så er det jo nemmere at springe over og placere alt fokus væk fra sexlivet.

Hvis han så bare lige var lidt mere hjemme, lidt mere behjælpsom, lidt mere nærværende, talte lidt mere osv. osv. ja så kan det være, at du fik lyst, tænker du måske. Men nej, lysten starter hos dig selv. Lysten starter ved at du tager ansvar for at være tilstede i nuet. Tager ansvar for at bidrage til et godt sexliv. Tager ansvar for, at det ikke er noget, der skal overståes, men noget der skal prioriteres tid og energi i, for at det bliver godt – og for at du får den der oplevelse af nærhed, samhørighed og kærlighed til din partner.

Sorry to say, men kvinder har altså også behov for sex! Behovet er desværre bare ofte parkeret og forsvundet i praktik, i stress og jag og i en opbygget frustration, som får lov til at overtage.

Undersøgelsen viser faktisk også, at fædre savner sexlivet, mere end mænd uden børn. Tja, der er endnu mere af kvindernes fokus jo flyttet fra mændene og over til børnene.

Gør det nu bare

Når jeg læser sådanne undersøgelser bliver jeg en smule bekymret over den tilgang, der hedder ”Mænd har meget mere brug for sex end kvinder – og måske de bare skal have det sex, så der kan blive fred”.

Der kan da måske godt være noget om, at man nogle gange bare skal gøre det, og så kommer lysten undervejs (Se endelig bort fra, når der er en større krise, og sex absolut føles grænseoverskridende!), men i min verden er det ret vigtigt at italesætte, at kvinder jo også har behov for sex og ikke mindst det, der opstår, når sexlivet fungerer, men at kvinder og mænd har to forskellige måder at udtrykke behovet for sex på – når vi nu er ved at generalisere….

Vi kvinder skal tænke sex som muligheden for at mærke nærheden, mærke samhørigheden, bevare glæden ved at leve sammen og ikke mindst muligheden for at skabe en større rummelighed.  Hvad nu hvis sex er vejen til det der lidt uspecifikke, vi gerne vil mærke i maven? Hvad nu hvis lidt mere sex, kunne være nøglen til mere overskud og til mere dialog.

Kvinder vil gerne tale og derefter mærke lysten til sex – men hvad nu hvis mænd efter sex, får mere lyst til at tale, venter vi så ikke ret meget på hinanden?

Jeg bliver aldrig fortaler for at forandringer skal starte hos modparten, så derfor kan jeg ikke opfordre dig nok til at overveje, om sex kunne være en af nøglerne til at mærke flere af de følelser, du drømmer om. Jeg garanterer dig, at vasketøjet, oprydningen, rengøringen og madpakkerne nok skal vente på dig, indtil du har brugt lidt tid på at være nærværende og tilstede sammen med din partner.

Vil du have mere viden om, hvordan du kan skabe forandringer i dit parforhold, så se mere på www.parforholdsraad.dk, hvor du også har muligheden for at downloade opgaver, der helt konkret kan hjælpe dig med at skabe forandringer i din hverdag både med og uden din partner. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Sådan griller du bedst
Giv det en tanke

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
lørdag, 18. maj 2024

Captcha Image