Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
3 minutes reading time (523 words)

Undgå sommerens kaloriebomber

Undgå sommerens kaloriebomber

Sommeren bugner af søde og kølige fristelser, og det er nærmest umuligt, ja ligefrem umenneskeligt at skulle afholde sig. Slankekuren sættes lidt i bero, eller også sløres den dårlige samvittighed med, at det er ferietid, og så må man godt. Og det må du da sandelig også! Men tænk dig om…

Hvis du ønsker at kunne nyde de søde sommer-snacks uden en misbilligende fårekylling på nakken, så er der nogle enkle tips til, hvordan du kalorielettere kommer gennem den varme tid. Du skal bare tænke dig godt om og se udfordringerne direkte i øjnene.

1. Pas på flødeisen

Magnum, Maxibon, Daim is m.v. er de kalorierigeste af slagsen med ml. 260-332 kcal pr. stk. Det svarer for mange til et helt morgenmåltid. Vælg i stedet sodavands-/mælkeis såsom Filur, Sun Lolly, Zapp eller Københavnerstang, der kun indeholder ml. 36-96 kcal pr. stk. Det samme gælder for ske-is; sorbet eller mælkeis er at foretrække frem for f.eks. ParadIS Ferrero rocher (173 kcal/100 ml.) eller Carte D’or stracciatella (215 kcal/100 ml.). Og det er altså en udfordring at nøjes med 100 ml...!

2. Pas på kammerjunkerne i koldskålen

Koldskål i sig selv er ikke den store synder. Cheasys er den letteste med 43 kcal/100 ml, og ellers indeholder de øvrige mærker omtrent 60-70 kcal/100 ml. Den helt store besparelse kommer, hvis man undlader eller erstatter kammerjunkerne. Én kammerjunker (også spelt- og fuldkornsvarianterne) indeholder ca. 20 kcal. Karen Volfs 8 % fedt indeholder 16 kcal pr. stk., mens den letteste variant er Minimums med 13 kcal pr. stk.

{snippet pagead}

Hvis du ikke vil spises af med blot at bruge friske jordbær, så kan du prøve at lave din egen version af kammerjunkere som f.eks. havregrødskiks lavet af havregryn, vand, kanelsukker og vanilje, som koges til grød, smøres på en bageplade og bages ca. 35 min. til massen er sprød.

3. Pas på iskaffen

En iskaffe er super lækker, men skal den virkelig også være med et kalorieindhold på op mod 350 for en stor (Baresso’s Iceblend). Selv en lille indeholder 245 kcal, mens en Ice coffee, milk espresso fra 7Eleven koster dig 150 kcal. Der er meget at spare ved at vælge skummet-/minimælk i stedet for sødmælk, og stevia-sødemiddel i stedet for sukker. En hjemmelavet iskaffe på espresso, 2 dl. minimælk, stevia og isterninger kan du få for den nette sum af 80 kcal. Og den kan caféerne også lave til dig.

Men nu skal iskaffen ikke stå med hele ansvaret alene. Andre tilsyneladende sunde drikke kan også veje tungt i kaloriebudgettet. Selv om en købe-smoothie ikke kan hamle op med Mcdonald’s jordbærmilkshakes på 330 kcal, så kan 130 kcal for et par slurke af frugtdrikken ikke siges af være helt Innocent heller.

{snippet pagead}

Husk! Drik masser af vand, danskvand (gerne opfrisket med appelsin/lime/citron/agurk) og iste uden sukker eller andet, der kan køle dig ned og fylde din mave helt gratis. Og så kan en køletaske med vandmelon og andre læskende frugter altså sagtens medbringes på stranden!

God sommer!

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Psyken er ikke så mystisk
Blødningsproblemer er almindelige hos kvinder i 40...

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
torsdag, 25. juli 2024

Captcha Image