Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
2 minutes reading time (425 words)

Kvinder skal ikke bekymre sig om penge

Kvinder skal ikke bekymre sig om penge

Har du ondt i maven når du tjekker din netbank?

Er du nervøs, hvis bankrådgiveren ringer til dig?

Får du dårlig samvittighed, hvis du køber noget, du ikke rigtig har brug for?

Tror du, at det kun er dig og/eller kvinder, der ikke har styr på økonomien og har ondt i maven når en eller flere af ovennævnte situationer dukker op i livet?

Så kan jeg fortæller dig, at det er ikke kun dig. Langt de fleste kvinder, jeg møder i min virksomhed, oplever de sammen følelser.

Jeg kender også følelserne – selvom jeg hver gang, jeg besøger min netbank, fortæller mig selv, at det bare er nogle tal i en tilfældig rækkefølge, så kan jeg også mærke suget i maven og følelsen af, at det ikke er godt nok.

Hvad er grunden til at vi får den oplevelse?

Penge er bare penge og bunker på dit skrivebord er bare papir, der er lagt ovenpå hinanden. Det er det, du tænker og føler om penge og om bunken på dit skrivebord, der giver dig suget i maven og i sidste ende stress.

Kvinder skal ikke bekymre sig om penge

Indtil kvinderne begyndte at komme ud på arbejdsmarkedet midt i tresserne og tjene deres egne penge, var penge normalt ikke noget, kvinder skulle bekymre sig om. De passede børn og hjem og fik husholdningspenge hver gang manden fik løn. Det blev så kvindens opgave at administrere det beløb. Jeg har en ældre kvinde i mit netværk, som skulle aflevere sit husholdningsregnskab til sin svigerfar de første år af hendes ægteskab!!!

Det er den kultur og den arv, vi stadig er påvirket af – og som er med til at give suget i maven når netbank åbner sig, uanset hvor mange tal, der står på din konto.

Hvordan kan det løses?

  1. Kig tilbage på dit liv, og spørg dig selv, om din økonomiske situation har forandret sig til det bedre. Måske tjener du mere, måske har du flere penge stående på kontoen, men hvis dine økonomiske følelser er uforandret, skal du skifte fokus fra at pengene styrer dit liv, til at du styrer pengene.
  2. Du skal stoppe med at bebrejde dig selv, at du ikke har styr på din økonomi, selvom du højest sandsynligt har det, det er en ”gammel” følelse, der fortæller dig det.
  3. Begynd at undersøge dine tanker, følelser og overbevisninger, der ligger bag pengene. Er det noget du selv har valgt, eller er det noget du er blevet programmeret med i din barndom.

Det vil glæde mig hvis du vil følge PrimaLiva på www.facebook.com/primaliva

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Også mænd kan bløde ved samleje
Sådan nedtrapper du en konflikt

Related Posts

 

Comments 1

Gæst - Michael Bay Sørensen on torsdag, 21. januar 2016 09:22
Kvinder har da styr på økonomien

Hej

Det er da mit klare indtryk at de fleste kvinder har godt styr på økonomien. De ser det bare som en nemmere opgave, at give det videre til manden. Men de fleste kvinder, er faktisk skarpere end mændene. Fordi de har et godt overblik, og ved hvad der sker.

Det ved vi præcist i Powercube hvor vi også har kvindelige ansatte. Det er vi super glade for, og det er dem der tager sig om konkurrence osv. Se på http://www.powercube.dk/

Mvh. Michael Bay Sørensen

Hej Det er da mit klare indtryk at de fleste kvinder har godt styr på økonomien. De ser det bare som en nemmere opgave, at give det videre til manden. Men de fleste kvinder, er faktisk skarpere end mændene. Fordi de har et godt overblik, og ved hvad der sker. Det ved vi præcist i Powercube hvor vi også har kvindelige ansatte. Det er vi super glade for, og det er dem der tager sig om konkurrence osv. Se på http://www.powercube.dk/ Mvh. Michael Bay Sørensen
Already Registered? Login Here
lørdag, 20. april 2024

Captcha Image