Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
4 minutes reading time (760 words)

Jeg er SÅ træt af sundhedssnak

Jeg er SÅ træt af sundhedssnak

Er det kun mig, der bliver træt af al den snak om sundhed og vægt? Og om hvad vi bør spise og ikke spise – og hvad vi bør veje og ikke veje? Det foregår overalt i medierne. Hver eneste dag.

Er det ikke bare for meget? Jeg forstår faktisk godt, hvis nogen får lyst til at spise slik i trods.

Lad os få fred til at være os selv som vi er. Og til at nyde maden, livet, kroppen – og alt det andet dejlige. Der er pligter nok i forvejen. Det kan ikke være meningen, vi skal stresse over noget, som skulle være rart.

Nu er det jo mit job at “synge med på sundheds-sangen”. Som altså trætter mig. Ja, undskyld jeg forstyrrer. Jeg husker lige mig selv på, at jeg “synger en anden melodi”. For jeg ville aldrig sige til nogen, hvad de skal spise og ikke spise. Eller hvad de skal veje.

Det er ikke min sag, hvad andre mennesker spiser og vejer. Og det bliver det aldrig. Det er folks egen sag. Min sag er at støtte dem, der vælger mig som vægttabsguide. Med at se, hvad der er rigtigt for hver især at stile efter, med at gøre målet tydeligt, og lægge strategier, der holder. Med at bevare motivationen – og klare de udfordringer, der viser sig.

Det gør mig ALDRIG træt, skulle jeg hilse og sige. Uden at lyve kan jeg med sindsro sige, at jeg har nydt hver eneste samtale, jeg har haft igennem de mange år. 

Om mine kunder kan jeg sige, at alle, jeg taler med, vil være sundere og slankere, end de er. Og at de gør deres bedste for at blive det. Og at de har masser af ressourcer i sig.  

Kampen fortsætter

De fleste er kede af deres overvægt og har prøvet mange måder at komme den til livs på, før de vælger mig. Men de aner ikke, hvordan de skal gøre, for de er forvirrede af alle de “gode” råd fra alle sider.

Det virker IKKE at tage en fast beslutning om at spise sundt fremover. Og bide tænderne sammen i en periode og droppe sprut, slik og kager og kun have fokus på vægt.

Jo måske på kort sigt, men ikke i længden. For de gamle spisemønstre bliver ikke anderledes af en nok så fast beslutning. Eller en ny inspirerende kostplan. Eller en stålsat vilje. Enten fortsætter kampen, eller også kommer kiloene tilbage.

Det, der virker, er, når lysten til at være sund kommer af sig selv på den overbevisende måde. Så kommer de sunde valg helt naturligt – uden kamp. Så du vælger sund mad for at glæde dig selv og din krop, fordi du kan se en fordel i det –  det giver dig dejlig energi og godt humør. Og hvordan gør man så det?

Det der bestemmer suverænt er dine tanker - dine leveregler. Både de bevidste og de ubevidste. Du har taget en masse regler til dig i dit liv - og gjort dem til dine mønstre. Du har nøje udvalgt de regler, du vil leve efter. Bagefter irriterer du dig over dem, fordi du har glemt, at du selv har valgt dem. Det er altsammen tanker. Dem kan du ændre.

Første skridt er at blive klar over, hvilke gamle leveregler (tanker), der styrer på den kedelige måde. Og sige farvel til dem. Ligesom når du rydder op i dine ting. Og så gå i gang med at vælge dine nye leveregler med omhu, så de kun giver energi og glæde. Og ved at give dig god tid til at lade de nye leveregler blive lige så stærke som de gamle.

Det er enkelt at forstå, men fordi det tager tid at effektuere, kan du glemme det, og blive forvirret af andre tanker. Som f.eks. “jeg lærer det aldrig”, “jeg kommer nok altid til at kæmpe med vægten”, “uanset hvad jeg gør, virker det ikke”. Fortsæt selv listen …

Min pointe er, at vi skal huske at nyde livet – og hinanden - her og nu – som det er. Basta. Livet er så kort, og det er vildt spild af tid at belaste sig selv med tanker om at være for tyk eller forkert, eller ikke at spise det rigtige mad. Det skulle være forbudt at tænke sådanne tanker. Det eneste, der kan forhindre os i at nyde livet, er vores tanker. Og dem kan vi gøre noget ved.

Nyd dagen, hav fred, og hjælp dig selv ved at tænke fredelige tanker – og give slip på dem, der skaber problemer.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Mavesår er en bivirkning ved behandling for knogl...
Voldsomme blæresmerter behøver ikke være betændels...

Related Posts

 

Comments 2

Gæst - Wanda on tirsdag, 19. august 2014 14:52
Wanda

Hvor har du ret Lone.
Din hjælp er uvurderlig.
TAK
Jeg kan kun anbefale Lone til alle, som gerne vil tabe sig på en varig måde. Her skal du nemlig have hovedet med - en livstilændring af vaner og genopdagelse af dig selv, som det skønne menneske du er. Jeg har været medlem i over 2 år og har tabt 16 kilo til nu. Har lige holdt en lille ferie, hvor jeg har spist efter lysten og spist slik også. Har godt nok taget 1½ kilo på, men de kommer væk igen i løbet af kort tid. Før på en ferie tog jeg ofte 5 kilo på, sådan er det heldigvis ikke mere. Jeg slår heller ikke mere mig selv oven i hovedet, hvis jeg ikke lige har tabt det, som jeg forventede.
Du har alt at vinde og dermed tabet af de kilo du syntes der er for meget af dig.

Hvor har du ret Lone. :) Din hjælp er uvurderlig. TAK Jeg kan kun anbefale Lone til alle, som gerne vil tabe sig på en varig måde. Her skal du nemlig have hovedet med - en livstilændring af vaner og genopdagelse af dig selv, som det skønne menneske du er. Jeg har været medlem i over 2 år og har tabt 16 kilo til nu. Har lige holdt en lille ferie, hvor jeg har spist efter lysten og spist slik også. Har godt nok taget 1½ kilo på, men de kommer væk igen i løbet af kort tid. Før på en ferie tog jeg ofte 5 kilo på, sådan er det heldigvis ikke mere. Jeg slår heller ikke mere mig selv oven i hovedet, hvis jeg ikke lige har tabt det, som jeg forventede. :) Du har alt at vinde og dermed tabet af de kilo du syntes der er for meget af dig.
Gæst - Lone Ladefoged on tirsdag, 19. august 2014 16:55
Lone

Tak for din fine kommentar Wanda. Det er så fantastisk at følge dig på din tur. Så dejligt at du har fred med at tage en lille smule på når du holder ferie, og du har ret - det kommer jo snart af igen. Knus Lone

Tak for din fine kommentar Wanda. Det er så fantastisk at følge dig på din tur. Så dejligt at du har fred med at tage en lille smule på når du holder ferie, og du har ret - det kommer jo snart af igen. Knus Lone
Already Registered? Login Here
mandag, 20. maj 2024

Captcha Image