Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
3 minutes reading time (661 words)

Quickfix eller god planlægning?

Quickfix eller god planlægning?

Januar er for mange startskuddet til at gøre noget ved vægten. Igen igen. Julen tyngede – og der skal rettes op. Gerne nu med det samme – og i hvert fald helst i god tid inden sommersolen titter frem – og de lette sommerkjoler skal luftes.

Når du læser med her, har du sikkert også tænkt på noget i den stil. Spørgsmålet er om dit valg bliver et quickfix (igen) – eller du foretrækker en solid langtidsholdbar løsning.

Det er fristende at snuppe ugebladenes lækre nytårskure, og klare 10 kilo på 4 uger. Men hånden på hjertet … Har du ikke prøvet det nok? 

Strikse kure virker ikke. Oven i købet tager du på igen efter kuren. Måske endda mere end du tabte. Det er videnskabeligt bevist.

Der er mange gode råd i retning af  “Hvis-du-følger-denne-kur-er-du-sikker-på-succes” – du skal bare spise ’dit’ og helt holde dig fra ’dat’ – og så ellers lette røven og komme ud og løbe.

Det er efterhånden igennem rigtig mange år, at mange mennesker har pint sig selv ved disse råd – og bagefter bebrejdet sig selv at være doven og uduelig, fordi det ikke virkede. Der er helt uhyggeligt mange, der har de mén på sjæl og krop.

En streng kur stresser kroppen og bringer den i alarmberedskab. Det går ud over både appetitreguleringen, hormonsystemet, humøret, søvnrytmen – og meget andet. Kroppen har bestemt ikke brug for stress, pisk og afsavn. Det er meget bedre at give den ro, omsorg og kærlighed. Det siger sig selv.

Drop kampen

Jeg mener, at begrebet “kamp med vægten” helt skal afskaffes, for kampen gør processen unødvendig vanskelig. Du kæmper jo kun med dig selv, og det er skønne spildte kræfter. Du får meget mere ud af at give dig selv kærlig støtte.

Du kommer f.eks. til at kæmpe, hvis du ikke beholder din forestillingen om at det er den bedste livsstil at nyde rigeligt med god mad, vin og lækkerier – fordi alt andet er trist og kedeligt. De tanker gør ethvert forsøg på at komme ned i vægt, til en sur kamp, hvor du må lide, indtil du har tabt dig. Og bagefter vil du hurtigt tage på igen.

Hvis du i stedet droppede tanken om at det er en god idé at spise for meget - og i stedet begynder at tænke, at det bedste for dig er at nyde lige det, der passer din krop bedst, så vil det blive meget nemmere at komme ned i vægt. For så har du ikke kampen længere.  

Det allerbedste er, at du tager dig godt af dig selv. Forståelse og kærlighed er altid godt, og det bedste er, når du får det fra dig selv. Du er jo mest sammen med dig selv, og derfor skal det forhold være i orden. Du må sådan set gerne være lidt forelsket i dig selv.

Det virker når du…

  • Sørger godt for dig selv.
  • Giver din krop god næring, frisk luft og aktivitet og hvile.
  • Har det sjovt og hygger dig.
  • Ser for dig hvad du vil opnå.
  • Er omhyggelig med at mærke, hvad du har brug for i alle livets forhold.
  • Mærker dine følelser og reagerer på dem i stedet for at dulme dem med mad.
  • Fortæller dig selv gode opbyggelige historier i stedet for negative, der piller dig selv ned.
  • Værdsætter dig selv og din krop i stedet for at ærgre dig over din vægt og alt det andet, der går dig på.
  • Er dig selv. Grin, græd, dans, elsk, sov, syng, råb, hvisk …

Lev den gode livsstil, der værner om dig og dit liv. Og der er da plads til både god mad, et glas vin, et godt stykke chokolade og en lækker dessert – også mens du taber dig.

Jo hurtigere du kommer i gang, jo længere tid kan du nyde at have din naturlige vægt og være glad for din krop. Du kan godt begynde at glæde dig. Du bliver helt vild med det.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Find dig ikke i manglende sexlyst
Drop slankekuren – især i januar!

Related Posts

 

Comments 1

Gæst - Wanda on lørdag, 17. januar 2015 16:31
hej

Ja jeg kan kun tilslutte mig Lones besked.
Drop kampen og gør noget godt for dig selv på den gode måde.

Ja jeg kan kun tilslutte mig Lones besked. Drop kampen og gør noget godt for dig selv på den gode måde.
Already Registered? Login Here
lørdag, 20. april 2024

Captcha Image