Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
3 minutes reading time (567 words)

Omsorg og humor er det vigtigste i parforholdet

Omsorg og humor er det vigtigste i parforholdet

Datingsites benyttes af rigtig mange danskere. Nogle er opdelt efter udseende, andre efter uddannelsesniveau og jobfunktioner.

Men hverken udseende eller jobfunktion er det, der i længden holder par sammen.

Jeg oplever derimod, at kommunikation og følelser er de parametre, der er afgørende i det gode parforhold – og det er som regel også på de to områder mine klienter har problemer, når de kommer hos mig.

Derfor er det ikke overraskende, at en undersøgelse lavet af Norske Dagblad gør op med fordommene om, at udseende og sundhed spiller en større og større rolle også i forhold til valget af partner.

Godt 1.000 mennesker har rangeret vigtigheden af forskellige kvaliteter hos en eventuel partner. På en klar førsteplads ligger omsorgsfuldheden, som hele 91 pct. finder vigtigt, efterfulgt af den humoristiske sans, som bliver rangeret næsten lige så højt.

Nederst på listen havner et godt udseende, en god uddannelse og evnen til at tjene penge. En smule vigtigere er det med romantik, økonomisk sans og intellekt, uden at det dog på nogen måder nærmer sig at være lige så vigtigt som omsorgsfuldheden og den humoristiske sans.

Den positive dialog

Det er dejligt at få bekræftet, at vi generelt er gode til at gennemskue, hvad der er de vigtigste parametre for at bevare et godt og livslangt parforhold. Det er netop lysten til at gøre noget for hinanden og en god kommunikation, der er afgørende for at blive sammen hele livet. Fokus på fælles værdier og samhørighed er med til at gøre parforholdet godt, ja, det er faktisk videnskabeligt bevist, at parforhold, hvor parterne er gode til at tale sammen og ved, hvad den anden tænker og føler har større mulighed for et godt og livslangt parforhold, end par som er dårlige til at tale sammen, eller som ofte skændes.

Det er så nemt at have fokus på, hvad man ønsker at forandre hos partneren, og konstant overveje, hvad partneren burde gøre, eller hvad partneren skal lave om, før man selv har lyst til at bidrage.

Det er dog langt nemmere at ændre egen adfærd end partnerens, og derfor opfordrer jeg altid til at gå forrest i kampen for at skabe det parforhold, man ønsker.

Hvis du ønsker samhørighed, omsorg og glæde, så find ud af, hvordan du selv kan bidrage. Hvad er det for konkrete ting, der skal til for, at du kan mærke samhørigheden? Hvordan kan du vise din partner omsorg? Hvordan skaber du glæden i dig selv og mellem dig og din partner? Gå derudover forrest for at skabe den gode positive dialog.

Se jeres parforhold som en tenniskamp, hvor I skal vinde en fælles kamp.

I stedet for at stå på hver jeres banehalvdel og kæmpe mod hinanden med negativ dialog og angreb på fejl og mangler, så stil dig på samme banehalvdel som din partner og tænk over, hvordan du – også når I er uenige – kan tale, så I bevarer den fælles kampgejst.

Jeg anbefaler altid, at man som par holder månedlige statusmøder, for at skabe en løbende bevidsthed om og en fælles forståelse af, hvordan parforholdet fungerer.

Husk, at det er svært at grine sammen, hvis dagligdagen er fyldt med angreb, praktiske gøremål og manglende tid.

Når vi nu ikke er så overfladiske i valget af vores partner, men derimod anser den humoristiske sans som meget vigtig, så husk at gøre noget for at bevare den – også i en presset hverdag.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Du skal ikke tabe dig så meget som du tror
Sådan bliver du bedre til at multitaske

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
lørdag, 9. december 2023

Captcha Image