Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
2 minutes reading time (432 words)

Undgå skader på skiferien

Undgå skader på skiferien

Flere end 500.000 danskere tager hvert år på skiferie og nogle er endda af sted flere gange. I de sidste 5 år er antallet af os, der kommer til skade steget.

At antallet af skader er steget, skyldes flere faktorer; bl.a. at vi er i dårligere form end nogen sinde før, og vi tror, at vi kan sidde stille på kontoret hele året og så give den fuld gas i 8 timer på pisten – uden konsekvenser.

Moderne ski gør det umiddelbart nemmere for begyndere hurtigt at køre stærkt på pisterne, men når der opstår uforudsete forhindringer, så er teknikken ikke god nok til at nå at afværge.

Og så er der flere og flere, der drikker alkohol i løbet af dagen. Alkohol sænker reaktionsevnen, hvilket igen gør det sværere at reagere hurtigt nok, når der sker noget uforudset.

Hvis du sætter ind med træning i ugerne inden skiferien, så får du ikke bare langt mere ud af hver time på pisterne, du forebygger også i høj grad skaderne, som kan opstå.

Og det er tid nu til at komme i gang med skitræningen, hvis du vil have de bedste forudsætninger for at få en god ferie. Der findes et hav af skitræningstilbud i fitnesscentre, idrætsforeninger og aftenskoler – og du kan selvfølgelig også forberede dig hjemme i stuen.

Her får du en god øvelse at starte ud med, og som kan bruges uanset om du er alpin skiløber eller til langrend.

Form dine baller og bliv bedre på ski

At være i god form inden du tager på skiferie er et must, hvis du vil have mest muligt ud af ferien og ikke blive træt for hurtigt. Jo bedre form du er i, desto bedre kan du køre hele dagen i gennem – og sågar have energi om aftenen til andre af skisportsstedernes aktiviteter.

De forskellige skidiscipliner stiller især krav til:

  • ben- og ballemuskler
  • balanceevnen
  • ryg- og mavemuskler
  • koordinationsevne
  • reflekser

Alt du skal bruge for at komme i gang er en træningsmåtte eller et tykt tæppe, som du ruller sammen til en fast ”pølse”. Du kan også bruge håndklæder; læg 2-3 håndklæder ovenpå hinanden og rul sammen.

Benbøjning på sammenrullet måtte

Udgangsstilling: Stå med begge fødder på træningsmåtten og find balancen.

Bevægelsen: Træd et stort skridt bagud og drej samtidig ryggen til siden – mod det ben der bliver stående på måtten. Sæt kun tæerne i gulvet på det bagerste ben. Hold overkroppen lodret hele tiden. Sæt så af med det bagerste ben og placér igen foden på måtten og gentag øvelsen med det andet ben.

Antal gentagelser: 3-4 x 10-20.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Find dig ikke i sene og uklare svar på prøver
Gør en social investering – det lønner sig

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
tirsdag, 21. maj 2024

Captcha Image