Voksne Bloggere
SKAL man være så positiv hele tiden?
SKAL man være så positiv hele tiden?
Min venindes skingrende stemme hævede sig da hun sagde det. ”Det er som om vi bare skal tænke positivt hele tiden – jeg synes, det er ok at være sur af og til,” forsatte hun.
Der er ingen tvivl om at tidens trend er at være mere positiv, men det betyder jo ikke, at man skal være positiv hele tiden.
Tværtimod. For at have et sundt følelsesliv, er det vigtigt, at du er hvor du er. Dvs. er du ked af det, så er du ked af det. Er du vred, så er du vred.
Hvis du gang på gang undertrykker hvordan du i virkeligheden har det, så bliver du følelsesmæssigt afstumpet. Du mærker langt dårligere, hvad der gør dig vred og ked, men du mærker også langt dårligere hvad der gør dig glad.
Så at anerkende, hvor du er, er meget vigtigt i forhold til at få det følelsesmæssigt godt (mere om det en anden dag). Alle situationer rummer lærdom og dermed noget positivt. F.eks. når dine følelser er faldet til ro igen, kan du vælge at finde lærdommen i det der var negativt.
Vent
Du kan vælge at se, hvad du fik ud af det negative. Der er nemlig altid noget at lære, dvs. der er altid noget godt selv i den mest mørke situation. Men vent med at tænke på det, indtil dine følelser ikke længere hænger uden på tøjet – for så lærer du mest.
Prøv at forestille dig, at du er vildt ked af at have kørt galt i din venindes bil. Og så kommer der en og siger: ”Hvad kan du lære af det? Hvad er det positive her?” Det kan godt virke pænt irriterende på det tidspunkt, men når du lige er kommet dig over chokket, så passer spørgsmålene fint ind.
Og husk det samme gælder den modsatte vej. Vent med at komme med dine velmenende positivisme til situationen er på følelsesmæssig afstand – i hvert fald hvis du ønsker at opnå noget positivt med det.
When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.
Comments