Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
3 minutes reading time (525 words)

Find smilet frem og bliv i bedre humør

Find smilet frem og bliv i bedre humør

Det hjælper ikke kun dig selv, hvis du bruger smilet som kommunikationsmiddel. Andre bliver også i bedre humør, og det letter på hele atmosfæren. Et ægte smil forstås nemlig af alle uanset kultur, race, religion og baggrund.

Man siger, at smilet er den korteste vej mellem to menneskers hjerter, og det er rigtigt, at smilet er et uhyre vigtigt kommunikationsmiddel i dagligdagen.

 Nogle smiler meget let og smittende, og de vil altid blive betragtet som langt mere attraktive end dem, der ikke smiler.  En hel del har svært ved at smile, især hvis de er i dårligt humør, for det kræver også nærværelse at smile.

Det vigtigste er, at det er anti-depressivt at smile.  Ja, selv når det faktisk er kunstigt, og et menneske smiler, selv om vedkommende ikke har lyst til at smile, så virker det opløftende.

Smilet er et ansigtsudtryk, som genkendes som glæde.  Når man virkelig smiler og afspejler sin indre positive tilstand, smiler man ligefrem med øjnene. Et smil skaber altid kontakt mellem mennesker. Det er et ansigtsudtryk, der signalerer gode følelser, social åbenhed, glæde og fornøjelse. Det er også altid let genkendeligt, selv om der også er visse grimasser, der ligner smilet meget, men afspejler angst eller lidelse. Et ægte smil forstås af alle uanset kultur, race, religion og baggrund.

Mod stress og træthed

Du kan ændre dit humør ved at smile også selv om, du føler dig nedtrykt, for når du smiler, er der gode chancer for, at dit humør vil stige. Med ens mentale styrke kan man altså snyde kroppen til at ændre humøret ved at bevæge de små ansigtsmuskler på en bestemt måde.

Når du smiler til andre, ændrer du også deres humør, og gør situationen lettere.  Et smil øger sandsynligheden for at få et tilbage.  Du bringer glæde ind i rummet, når du smiler og tiltrækker dig opmærksomhed. Smilet er også modgift mod stress og træthed.  Et surt ansigt afspejler udslidthed og træthed. Derfor er det særlig vigtigt, at du husker at smile, netop når du føler dig stresset og slidt.

Med et smil på læben, kan du lettere tage udfordringer op. Det er straks en sværere øvelse, da mange handler, som de føler. Hvis de er i dårligt humør, mener de ikke, at de kan overvinde de automatiske signaler og modvirke det med et smil – men det er bare en tanke, og tanker kan ændres.

Et smil er uden bivirkninger og det har øjeblikkelig indflydelse på immunsystemet, som så arbejder bedre. Der er ligefrem undersøgelser, der viser, at mennesker, som smiler meget sjældnere bliver forkølede og får influenza. I hvert fald er der en målbar reduktion i blodtrykket, når man smiler, det kan du eventuelt selv teste hjemme med en simpel blodtryksmåler. Men det vigtigste er, at du kan mærke, at din krop slapper mere af. Når du smiler udløses endorfiner, som er naturlige smertelindrende forbindelser og serotonin.  Alt sammen med anti-depressiv virkning.

Endelig er smilet et billigt ansigtsløft, som umiddelbart får dig til at se yngre ud. Ved både at se yngre og gladere ud og føle dig bedre tilpas, så giver det stor værdi, når indsatsen blot er at huske at smile. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Patienterne bestemmer selv, om de vil følge lægens...
Når vægtstigning skyldes sygdom

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
torsdag, 25. juli 2024

Captcha Image